Hotel Megatrends/ Spaces

Για μια ακόμη χρονιά η υλοποίηση του project θα πραγματοποιηθεί με την ουσιαστική συμβολή των εκθετών της Xenia, αφού και στις περιπτώσεις υλοποίησης πραγματικών projects, είναι οι εταιρίες προϊόντων επίπλωσης, διακόσμησης και δόμησης που δίνουν τελική μορφή σε μια ιδέα ή σε ένα σχέδιο. Οι χώροι οι οποίοι θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθοι:

01– RECEPTION/ LOUNGE
02– BOUTIQUE ROOM
03– STUDIO ROOM
04– RESTAURANT IN NATURE
05– SMARTECH SPACE

Hotel Megatrends/ Architects & Designers

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες και designers θα παρουσιάσουν αντιστοίχως πέντε καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας σε μια επιφάνεια 355 τ.μ., τοποθετώντας την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο ως βασικά εργαλεία δημιουργίας υπόβαθρου αξέχαστων εμπειριών:

 

01– RECEPTION/ LOUNGE by ALEX MINT DESIGN STUDIO
Το Alex Mint Design Studio είναι ένα γραφείο που ασχολείται με την Αρχιτεκτονική ,τοv σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και προϊόντων καθώς και το Art Direction. Η μίξη διαφορετικών υλικών ,οι υφές, τα μοτίβα και τα χρώματα είναι τα βασικά εργαλεία του σχεδιασμού του γραφείου. Ο σκοπός είναι η δημιουργία χώρων και αντικειμένων που έχουν μια ιδιαίτερη ταυτότητα εμπνευσμένα πάντα από τις πολιτισμικές μας εμπειρίες αλλά και από τα χαρακτήριστικά του τόπου ή/και του πελάτη για τον οποίο προορίζονται.

Το Alex Mint Design Studio δημιουργήθηκε το 2017 παράλληλα με τη δημιουργία της εταιρίας ALEXMINT, όπου η αρχιτέκτονας Αλεξία Μηντσούλη σχεδίασε την πρώτη της ατομική συλλογή τραπεζιών και μικροαντικειμένων, με βασικό υλικό το μάρμαρο με προβολή σε διεθνείς εκθέσεις. Η συλλογή έγινε πολύ γρήγορα αναγνωρίσιμη για τη μοναδική της ταυτότητα και η εταιρία έχει ήδη κάνει πολλές συνεργασίες σε έργα στο Μαϊάμι, Παρίσι, Μαγιόρκα, Λονδίνο κ.α.

www.alexmint.com

 

02– BOUTIQUE ROOM by SOTIRIS LAZOU DESIGN STUDIO

Ο  Σωτήρης Λάζου, C.E.O. της Sotiris Lazou Design Studio γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 .Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και  βιομηχανικό σχεδιασμό (MA)στο Μιλάνο το 1991, στην διάσημη DOMUS ACADEMY δίπλα στους ANDREA BRANZI ISAO HOSOE , ENZO MANZINI, ANDONIO CITTERIO K.A.

Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα για πολλές ελληνικές εταιρείες ,όπως : Βαράγκης ΑΕΒΕ, ΝΕΟΣΕΤ, ΝΕΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, CONVEX, fleriana, MOD PLUS, Candia Strom, DE CODE, al2 κ.α .Έχει λάβει μέρος σε πολλές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMM COLOGNE, 100% design και Salone Di Mobile ). Έχει διδάξει στα ΤΕΙ της Αθήνας και από το 1996 είναι καθηγητής του Ιδ. Κολλεγίου Τεχνών ΑΚΤΟ.

Οι δημιουργίες του έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Το τραπεζάκι COSMOS που σχεδίασε απέσπασε το βραβείο GOOD DESIGN AWARD 2008 (αναγνωρισμένου κύρους διεθνές βραβείο για νέα πρωτότυπα προϊόντα). Ο Σωτήρης Λάζου είναι μέλος του ελληνικού σχεδιαστικού γκρουπ “SCHEMATA” που ιδρύθηκε το 2003. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

www.sotirislazou.com

 

03– STUDIO ROOM by Α & Μ ARCHITECTS

H A&M Architects, Engineers & Project Managers προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελέτης & κατασκευής, διαχείρισης έργου, γραφιστικής, διακόσμησης και styling. Η ιστορία της ξεκινά το 1982 όταν δύο νέοι μηχανικοί, ο Μιχάλης Μαυρολέων και ο Ανδρέας Αλεξιάδης ίδρυσαν την The A&M Group στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με κύριο αντικείμενό τη παροχή υπηρεσιών μελέτης και κατασκευής με έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Για περισσότερα από 30 χρόνια η Α&M παρέχει την τεχνογνωσία της στην υλοποίηση σύνθετων έργων. Από το 2006, υπό τη διοίκηση του Μιχάλη Μαυρολέων, πλέον, η εταιρεία ειδικεύεται στην μελέτη και κατασκευή  γραφειακών χώρων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εμπορικής εκμετάλλευσης εντός διεθνών αεροδρομίων, ξενοδοχείων, τραπεζών, χώρων μαζικής εστίασης και κατοικιών, έχοντας στο ενεργητικό της έργα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη,  τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική για κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατα και της Κίνας.

Η Α&Μ εφαρμόζει επιτυχώς ένα ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης που έχει πιστοποιηθεί από την Swiss Approval, κατά ISO 9001 και OHSAS  18001, καλύπτοντας τα θέματα Διασφάλισης Ποιότητας καθώς και Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) καθώς και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

www.am-architects.gr

 

04– RESTAURANT IN NATURE by GIAN PAOLO VENIER

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές επίπλων και αντικειμένων παγκοσμίως. Από το 2013 έως το 2015 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής των ιταλικών ειδών πολυτελείας Ivory. Το 2016 ο Ιταλός κατασκευαστής επίπλων Airnova – ειδικευμένος στα έπιπλα από δέρμα και μέταλλο – τον διόρισε ως καλλιτεχνικό διευθυντή. Ένα ρόλο που από τον Απρίλιο του 2017, ο Gian Paolo καλύπτει και στην ελληνική εταιρεία επίπλων Μary& by MIA collection.

www.gianpaolovenier.com

 

05– SMARTECH SPACE by L+DG THOMAS GRAVANIS LIGHTING ARCHITECTS

Ο Θωμάς Μ. Γραβάνης είναι ιδρυτής του γραφείου αρχιτεκτονικού φωτισμού L+DG Thomas Gravanis Lighting Architects και εργάζεται σα συμβουλος φωτισμού από το 1988.

Ο Θωμάς είναι απόφοιτος της The Bartlett School of Architecture, κατέχει MSc στο Light & Lighting και ειδικεύεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ξενοδοχείων, κατοικιών, κτιρίων γραφείων και εμπορικών κέντρων. Κύριο μέλημά του είναι ο σεβασμός της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και της μορφής και η συμμόρφωση με όλες τις τοπικές και διεθνείς νομοθεσίες. Έχει μελετήσει το φωτισμό για αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κι εχει συνεργαστεί με πολλές αναγνωρισμένες αλυσίδες ξενοδοχείων όπως Aman, Four Seasons, Marriott, Rosewood, Intercontinental, Starwood.

Ο Θωμάς συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση συμμετέχοντας ως επισκέπτης εισηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ ενώ παλαιότερα διδασκε σε διάφορα ΙΕΚ.

Η L+DG Lighting Architects εδρεύει στο Λονδίνο με ένα γραφείο, υπεύθυνο για τη βασική στρατηγική σχεδιασμού (conceptual design) και τα διεθνή έργα και ένα γραφείο στην Αθήνα, για την κύρια παραγωγή του σχεδιασμού και την επίβλεψη των ελληνικών και της ευρύτερης περιοχής έργων.

www.lightingdg.com