Ο Θωμάς Μ. Γραβάνης είναι ιδρυτής του γραφείου αρχιτεκτονικού φωτισμού L+DG Thomas Gravanis Lighting Architects και εργάζεται σα συμβουλος φωτισμού από το 1988.

Ο Θωμάς είναι απόφοιτος της The Bartlett School of Architecture, κατέχει MSc στο Light & Lighting και ειδικεύεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ξενοδοχείων, κατοικιών, κτιρίων γραφείων και εμπορικών κέντρων. Κύριο μέλημά του είναι ο σεβασμός της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και της μορφής και η συμμόρφωση με όλες τις τοπικές και διεθνείς νομοθεσίες. Έχει μελετήσει το φωτισμό για αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κι εχει συνεργαστεί με πολλές αναγνωρισμένες αλυσίδες ξενοδοχείων όπως Aman, Four Seasons, Marriott, Rosewood, Intercontinental, Starwood.

Ο Θωμάς συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση συμμετέχοντας ως επισκέπτης εισηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ ενώ παλαιότερα διδασκε σε διάφορα ΙΕΚ.

Η L+DG Lighting Architects εδρεύει στο Λονδίνο με ένα γραφείο, υπεύθυνο για τη βασική στρατηγική σχεδιασμού (conceptual design) και τα διεθνή έργα και ένα γραφείο στην Αθήνα, για την κύρια παραγωγή του σχεδιασμού και την επίβλεψη των ελληνικών και της ευρύτερης περιοχής έργων.

 

hmt19-designers-LDG