ΘΟΔΩPΗΣ MAKPIΔHΣ

 

 

Aρχιτέκτων – Πολεοδόμος

B.Sc. in Engineering

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός

M.Sc. in Architecture and Urban Design

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974 όπου και έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, από το οποίο αποφοίτησε το 1992.

 

Από το 2012 είναι επικεφαλής Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών Μελετών του Αρχιτεκτονικού Γραφείου «MAKRIDIS ASSOCIATES SA».

 

Η εταιρία έχει τιμηθεί με βραβεία, έχει εκπροσωπήσει με έργα της την Ελληνική Αρχιτεκτονική στο Εξωτερικό και πολλά έργα έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή αρχιτεκτονικά βιβλία.

 

  • Το γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES εκπροσώπησε την Ελληνική Αρχιτεκτονική στην έκθεση “Sustainable Living Spaces in the EU” στο Sejong Centre for Performing Arts στη Σεούλ.
  • Το κτίριο«Container House» παρουσιάσθηκε στη Biennale  Νέων Αρχιτεκτόνων, το 2015.
  • Το έργο«Stoa Experiment» απέσπασε το βραβείο Tourism Awards 2015 στην κατηγορία «Sustainability«, για την ανάδειξη πράσινων στρατηγικών σχεδιασμού στον τομέα του Τουρισμού.
  • Το κτίριο«Σπουδαστική Εστία Αλίκη Περρωτή» στο «Κολλέγιο Περρωτής», της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IRH Med (Innovative Residential Housing for the Mediterranean), το 2013.
  • Το κτίριο«Κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων_ΧΑΝΘ»   βραβεύτηκε το 2013, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στην κατηγορία Έργων Δημόσιας και Κοινής Χρήσης, ως ένα από τα πέντε κορυφαία υλοποιημένα έργα για την πενταετία 2009-2013.
  • Το κτίριο«Σπουδαστική Εστία Αλίκη Περρωτή» στο «Κολλέγιο Περρωτής», της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον τομέα κατοικίας, στο διαγωνισμό [B]green για την ανάδειξη υλοποιημένου αειφόρου κτιρίου στην Ελλάδα, το 2011.

 

 

Tο 1999 εργάστηκε ως βασικός συνεργάτης στο γραφείο DB+Architects της Νέας Υόρκης.

 

Aπέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSAUD) το 2001 στον Aστικό – Πολεοδομικό Σχεδιασμό από το Columbia University της Νέας Υόρκης. Για τις μεταπτυχιακές του σπουδές έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ελληνοαμερικανικό ίδρυμα «Christina Athanasiadis».

H έρευνά του για την πόλη του Καράκας της Βενεζουέλας δημοσιεύτηκε στην έκδοση του Columbia University: «New Urbanisms». Επιστημονικές μελέτες του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά «GSAPP online», «Abstract» και «Art in Progress».

 

Το 1996 απέκτησε δίπλωμα αρχιτεκτονικής, με διάκριση, από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης.

 

Το 1993 φοίτησε στο Tεχνολογικό Iδρυμα Σερρών από όπου του απονεμήθηκε, με διάκριση, πτυχίο Tεχνολόγου Mηχανικού Δομικών Έργων.

 

Eίναι μέλος της ένωσης «Architecture For Humanity», «Τhe Architectural League of New York», του ΣAΔAΣ, του ΣΑΑΚ και της ΧΑΝΘ.