Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen

 

Ο Γρηγόρης Κοτοπούλης είναι Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρεία egreen αντιπρόσωπο της ZinCo GmbH στην Ελλάδα. Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα, ανάπτυξη και τη διασφάλιση ποιότητας κατασκευής, φυτεμένων δωμάτων και σύγχρονων βιοκλιματικών εφαρμογών από το 2007.

Έχει συμμετοχή σε αρκετά έργα φυτεμένων δωμάτων όπως στα Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, 2009), Ξενοδοχείο AMANZOE (Πόρτο Χέλι, 2011),Κτίριο Γραφείων ΜΕΤΚΑ (Μαρούσι, 2011), Κτίριο Γραφείων Καρελά (Παιανία, 2012), Ξενοδοχείο Sani Club (Χαλκιδική, 2017) Ξενοδοχείο IKOS Dassia (Χαλκιδική, 2018), Ξενοδοχείο Olea All Suites Hotel (Ζάκυνθος, 2018).

Συμμετείχε από το στάδιο σχεδιασμού έως και αυτό της κατασκευής σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα, 2014-2016), με περισσότερα από 20.000τμ. φυτεμένων δωμάτων στις οροφές της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Κτιρίου Στάθμευσης.

Έχει οργανώσει και παρακολουθεί τεχνικά σεμινάρια, συμμετέχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, αρθρογραφεί σε περιοδικά και ειδικές εκδόσεις καθώς επίσης κατέχει Εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη φυτών σε συνθήκες καλλιέργειας εκτός εδάφους.