Άννα Σμπώκου, ASlight

Η Άννα είναι ιδρύτρια της ASlight με γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα και εμπειρία 10ετίας σε τοπικά και διεθνή έργα. Η ομάδα εξειδικεύεται σε μελέτες υψηλού επιπέδου, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Στα έργα της αποτελούν υψηλού κύρους εκθέσεις, χώροι εμπορικών δραστηριοτήτων, χώροι αναψυχής και φιλοξενίας, εξωτερικοί χώροι και κατοικίες, καθώς και θεατρικές παραστάσεις και προσωρινές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο.

Έχει βραβευτεί με το Award of Excellence από τον Διεθνή Οργανισμό Μελετητών Φωτισμού (IALD) για το ‘Memorial for the Victims of Violence’ στο Μεξικό, το Award of Merit από την IES για το ‘Grace Hotel’ στην Σαντορίνη και το ‘Site-Specific showroom’, καθώς και Best Lighting Practice in London Award από την LuxReview. Το 2016 η Άννα ήταν επίσης στην λίστα των 40-κάτω-από-40 (40underfourty) ανερχόμενων μελετητών φωτισμού στα Διεθνή Βραβεία Φωτισμού.

Επίσης, είναι τακτική ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια φωτισμού και δίδασκε στο Μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου του Μέξικο Σίτυ. Η Άννα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης Μελετητών Φωτισμού- International Association of Lighting Designers (IALD) και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της IALD.