Αναστασία Φιλιπποπούλου

 

Η Αναστασία Φιλιπποπούλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός  του ΕΜΠ. Oλοκλήρωσε τις σπουδές φωτισμού στο πανεπιστήμιο UCL όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της MSc Light and Lighting στην Bartlett School of Graduate Studies. Εργάστηκε στο γραφείο μελετών φωτισμού Equation Lighting στο Λονδίνο, συμμετέχοντας με πολύ μεγάλα έργα και αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως μηχανικός στην τεχνική εταιρεία Ακτωρ.  Ασχολήθηκε με την κατασκευή μεγάλων κτιριακών έργων, συμμετέχοντας και στο κομμάτι του φωτισμού ως υπεύθυνη εφαρμογής των μελετών φωτισμού.

Από το 2009 έχει το δικό της γραφείο μελετών φωτισμού στο κέντρο της Αθήνας. Ασχολείται με όλα τα είδη αρχιτεκτονικού φωτισμού- Εξωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος χώρου, εξωτερικό φωτισμό κτιρίων, εσωτερικό αρχιτεκτονικό φωτισμό, φωτισμό εκθέσεων. Εργα της περιλαμβάνουν: ξενοδοχεία, μουσεία, κτίρια γραφείων, συνεδριακά κέντρα, συγκροτήματα κατοικιών, αλυσίδες καταστημάτων. Μερικά από τα έργα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής ή έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί είναι: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, Ξενοδοχείο Navarino Bay στη Γιάλοβα Μεσσηνίας,  Ξενοδοχεία Grand Hayatt και Electra Metropolis στην Αθήνα.