Ο Αλέξανδρος Βασιλικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 από Έλληνα πατέρα, αυτοδημιούργητο ξενοδόχο-επιχειρηματία και Γαλλίδα μητέρα. Παρακολούθησε Γαλλο-Ελληνικό σχολείο και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, με σπουδές στη Νάντη και το Λονδίνο.

Στον κλάδο, ως ξενοδόχος δεύτερης γενιάς,  εισέρχεται το 1998. Το 2000, 24 ετών, αναλαμβάνει ως Chief Operating Officer (COO) και ένα χρόνο μετά την ξαφνική απώλεια του πατέρα του, αναλαμβάνει ως CEO του Ομίλου AIROTEL.

Με ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, εκσυγχρονίζει τον όμιλο, αναβαθμίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του στην Αθήνα.

Παρά την οικονομική κρίση, διευρύνει την αλυσίδα του Ομίλου, διπλασιάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία στην Πάτρα και προσθέτοντας μια μακροχρόνια μίσθωση ξενοδοχείου στην Καβάλα. Επίσης, επεκτάθηκε στην Κρήτη, επενδύοντας στην αγορά, ανακαίνιση και πώληση παραδοσιακών κατοικιών.

Ο όμιλος αντιπροσωπεύει πλέον έξι ξενοδοχεία, με περισσότερα από 500 δωμάτια και θεωρείται μία από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Το 2007 ιδρύεται η Webotel Α.Ε. με αντικείμενο την online εκπροσώπηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές  υποχρεώσεις του, το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού.

Επίσης, ήταν Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από το 2011 μέχρι το Μάιο του 2017.

Τον Ιανουάριο του 2018 εκλέγεται Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Είναι ο νεότερος Πρόεδρος από τη δημιουργία του οργανισμού το 1935.

Τέλος, ως γάλλος υπήκοος, είναι Οικονομικός Σύμβουλος στη Γαλλική πρεσβεία Αθήνας από το 2008 μέχρι και σήμερα.