Ο  Σωτήρης Λάζου, C.E.O. της Sotiris Lazou Design Studio γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και βιομηχανικό σχεδιασμό (MA)στο Μιλάνο το 1991, στην διάσημη DOMUS ACADEMY δίπλα στους ANDREA BRANZI ISAO HOSOE , ENZO MANZINI, ANDONIO CITTERIO K.A.

Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα για πολλές ελληνικές εταιρείες ,όπως: Βαράγκης ΑΕΒΕ, ΝΕΟΣΕΤ, ΝΕΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, CONVEX, fleriana, MOD PLUS, Candia Strom, DE CODE, al2 κ.α .Έχει λάβει μέρος σε πολλές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMM COLOGNE, 100% design και Salone Di Mobile ). Έχει διδάξει στα ΤΕΙ της Αθήνας και από το 1996 είναι καθηγητής του Ιδ. Κολλεγίου Τεχνών ΑΚΤΟ.

Οι δημιουργίες του έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Το τραπεζάκι COSMOS που σχεδίασε απέσπασε το βραβείο GOOD DESIGN AWARD 2008 (αναγνωρισμένου κύρους διεθνές βραβείο για νέα πρωτότυπα προϊόντα). Ο Σωτήρης Λάζου είναι μέλος του ελληνικού σχεδιαστικού γκρουπ “SCHEMATA” που ιδρύθηκε το 2003. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

www.sotirislazou.com

hmt19-designers-sotiris-lazou